Hora de despedir un entorn màgic, on hem viscut una experiència alpina única
Ens llevem tard, apurant els darrers minuts abans de les 9:00 per anar a
esmorzar. No obstant, primer deixem les maletes i motxilles a punt perquè el
bus pot arrencar en qualsevol moment. Aquí no hi ha un horari preestablert en
el transport, sinó que quan hi ha gent suficient i a ells els i sembla es
prepara un trànsfer, però l’hora de sortida no la saps mai. Ah, i si bades, et
quedes fora del micro bus 4x4 o et fan tornar amb un tamboret assentat al
“passadís” (gens recomanable en un trajecte tant incòmode i ple de sotracs,
pots sortir-ne boig i sense coxis) Tendes netes, cremalleres tancades i un munt
d’experiències i aventures èpiques que generen un pes extra a les motxilles que
no és problema.
Després d'una gran convivència, només ens queda guardar-la en sarró dels bons moments. |
![]() |
El "buga" que ens ha de tornar a Osh ...encara que no ho aparenti, és de fiar! |
Fa uns dies la veiem a prop des del llunyà, ara la veiem llunyana des d'aprop |
Despedint casa nostra els darrers 23 dies ... hi deixem més que una part de nosaltres! |
Per fi agafem la carretera i ens dirigim cap al port de 3700m que ens permetrà saltar de vall.
Imatges que se’t queden gravades perquè saps que són fruit d’una cultura
diferent a la nostra, i moments únics, com veure nens jugant al mig del carrer amb
total tranquil·litat, banyant-se despullats en basses plenes d'aigua bruta i estancada, treballant
a les cases familiars, conductors (com el nostre mateix) que es prenen els
descensos com un ral·li (avançaments en corbes o sense visibilitat, ...) i et
provoquen ensurts constants, conduir pel mig quan et ve un vehicle en sentit
contrari i esquivar-lo a últim moment amb tota la tranquil·litat del món, ...
Animals per totes bandes sense cap control, carreteres plenes de forats i talls
que cal esquivar sortint a les voreres de terra, ... una autèntica bogeria!
Finalment, i després d’arribar a tenir el cor a mil en més d’una ocasió,
arribem a un nucli urbà més massificat, amb edificacions més modernes i ordenades,
carreteres més segures (tot i que segueixen sense tenir línies pintades) i un
entorn menys rural (tot i que de tant en tant et pots trobar un ramat d’animals
sortint del no res). Ja som a Osh. Amb un tres i no res ens plantem al nostre
hotel el darrer dia i mig, el Paradise. Haguéssim preferit un alberg o una casa
menys de senyors, però és la que ens entrava en el pack. 25€ dormir i esmorzar, un preu car per un país més aviat pobre i poc desenvolupat.
La veritat, però, és que amb els luxes que tenim a l’habitació, a casa nostra
no seria un preu desorbitat. Aquí és car pel nivell de vida que hi ha al país.
En llocs així no hi trobaràs mai gent autòctona, sinó que estan 100% destinats
als turistes.
Habitació grossa, amb llit de matrimoni, lavabo i dutxa, llençols i
tovalloles netes cada dia, ... masses luxes pel nostre gust. Però el primer plaer,
és un que mai hagués imaginat. El de seure a una tassa de vàter després de 24
dies fent les necessitats dret. És curiós, però va anar així.
![]() |
Com en far oest, aquí no hi ha normes de circulació ni nervis |
Seguint el mapa (força precari),
però sense veure cap nom de carrer, intento intuir on sóc i on vull arribar.
Només veig clar el carrer principal, l’avinguda Macarena. Arribo a una zona amb
força moviment i intueixo una entrada amb un carrer que baixa. Per fi, he
arribat! Entro molt emocionat, però la decepció és imminent. Esperava trobar un
mercat amb coses típiques del país, gent intentant-te vendre productes seus i
un entorn de paradetes. Res d’això, només hi havia roba de mudar exportada,
calçat falsificat i algun complement com joies, mòbils, ... Era una zona molt
estranya, amb sostre, molt estreta i que estava formada per containers
apilotats que eren les parades. La gent, no mostra cap interès per vendre i
veus parades en les quals venen el mateix que la del cstat constantment. Em va impactar molt
aquella forma de treballar. Eren les 18:00pm i moltes ja tancaven portes perquè és
una de les hores del dia que es resa. Entre la poca seducció que tenia aquell
entorn i la fatiga acumulada, vaig decidir tornar cap a l’hotel. Havíem quedat
entre les 19:00-20:00 per anar a sopar amb en Dani i en Marcos.
En arribar, ells també havien sortit. Amb el taxi van fer una mica de
ruta per la zona principal, vam coincidir que l’entorn no era gaire acollidor i
que quantes menys hores voltessim per aquella zona millor. Això sí, per sopar,
tocava buscar menjar Kyrgyz en algun lloc local. Això seria de les poques coses
típiques de la zona que veuríem. Amb tan bestiar voltant pel país, no podia ser
que la gastronomia no valgués la pena.
Després de voltar força estona, pel carrer paral·lel al del nostre hotel,
vam decantar-nos per una terrassa d’un lloc tranquil. La situació que ens
envoltava mentre cercàvem el local, era molt curiosa i al mateix temps
surrealista: el carrer era més propi d’un polígon industrial que d’una zona
turística, les edificacions eren totes comercials i no semblava haver-hi massa
moviment de gent. No obstant, estava ple, però ple amb ganes, de bars i
restaurants. L’ambientació era més típica de platja que de muntanya, amb llums
de colors a les entrades, il·luminades
com si fos Nadal, i música en viu o gravada en la majoria de locals.
Després d’una bona estona, menjant pa i bevent per dissimular la gana,
ens van portar els plats de carn de xai i amanida, que vam devorar en pocs
minuts, i que vam acabar complementant amb uns pinxos (sticks) de carn de
pollastre.
Destrossats, i amb ganes de tocar un llit per fi, vam tornar cap a
l’hotel, ja que l’endemà volíem matinar per aprofitar el dia a la ciutat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada